T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Erdoğan Şahinoğlu Ortaokulu

SINAV KURALLARI

SINAV KURALLARI

 

Okulda, ders yılı süresince her yarıyılda İKİ sınav dönemi vardır.

Ders yılı içinde yapılacak bütün sınavlar Bölüm/ Zümre Başkanları ve Müdür Yardımcıları tarafından belirlenir. Sınav Takvimi dönemlik olarak sınıflarda, sınıfların bulunduğu idari panolarda ve web sayfasında ilan edilir.

  1. Öğrenciler sınav için sınav saatinden önce sınıflarında bulunmak, istenilen düzende hazır olmak zorundadır. Sınavda gözcü olan öğretmen, gerek gördüğünde öğrencilerin oturma düzenini ve yerlerini değiştirebilir.
  2. Öğrenciler sınavda kalem, silgi, cetvel vs. gibi dersin türüne göre değişen araç gereçlerini ve bunların yedeklerini bulundurmak zorundadır. Sınav sırasında diğer öğrencilerden bu araçlar istenemez veya ortak kullanılamaz.
  3. Ortak sınavlar o dersin öğretmeni tarafından yapılmayabilir. Sınavı bir başka   öğretmen de uygulayabilir.
  4. İlköğretim Okulunda sınav başladığı andan itibaren ilk 10 dakika içinde soru                    sorulabilir. Sorular, genel sınavlarda, katta görevli bulunan öğretmenler tarafından yanıtlanır. Sorulacak sorular, okunamayan bir bölüm veya kelime olabilir. Sorular herhangi bir sorunun nasıl cevaplanacağı veya verilmiş bir cevabın kontrolü şeklinde olamaz. Yabancı dille okutulan derslerde soruların Türkçe anlamı, bir kelimenin veya cümlenin anlamı soru olarak yöneltilemez. Öğrenci tarafından sorulan sorulara sadece ders öğretmeni cevap verebilir. Bir başka öğrencinin cevap vermesi suçtur.
  5. Sınav sırasında konuşulmaz ve diğer öğrenciler rahatsız edilmez.
  6. Öğrenciler sınav kâğıdı üzerinde bulunan sınavla ilgili açıklamaları dikkatle okumakla, bu konuda yapılan sözlü açıklamaları dikkatle dinlemekle ve uygulamakla yükümlüdürler. Bu açıklamalara uymayan öğrencilerin yanıtları değerlendirilemez.
  7. Sınav sırasında her ne sebeple ve her ne konuda olursa olsun konuşmak, bir başkasının kağıdına bakmak veya kağıdını bir başkasının görebileceği konumda tutmak yasaktır.
  8. Önceden bildirilen sınav süresi bitiminde öğrenciler soru ve yanıt kağıtlarını anında ve istenilen düzende teslim etmek zorundadırlar. Aksi davranışta bulunan öğrencinin sınavı iptal edilir.
  9. Sınav kağıdını teslim eden öğrenci ders zili çalmadıkça dışarı çıkamaz ve sınav düzenini bozamaz.
  10. Sınava ek süre verilmişse ders zili çaldığında dışarı çıkmasına izin verilen öğrenci sınav odasından uzaklaşır, sınavı devam eden derslikleri önünde duramaz veya herhangi bir nedenle tekrar içeriye giremez.
  11. Sınav kağıdına yanıtların dışında hiçbir şey yazılamaz.
  12. Raporlu ya da izinli olduğu için sınava giremeyen öğrenciler telafi sınavı için belirtilen gün, saat ve yerde bulunmak zorundadırlar.
  13. Öğrenciler akademik dürüstlük ilkelerine uymak  zorundadırlar.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2020 - Güncelleme: 22.01.2020 13:08 - Görüntülenme: 367
  Beğen | 0  kişi beğendi