BİLGİSAYAR LABORATUVARI KURALLARI

Bilgisayar laboratuvarları Bilişim Teknolojileri Zümresi bilgisi dahilinde kullanılır.

1.Öğrenciler laboratuvarlarda sadece öğretmen gözetiminde çalışabilirler. İlköğretim Okulunda düzenli olarak bilgisayar laboratuvarlarını kullanan sınıflar için öğretmen tarafından oturma planları hazırlanır ve öğrenciler bu plana uygun şekilde otururlar  2.Öğrenciler laboratuvarlardaki  bilgisayarları kendi oturumlarıyla açmakla ve işleri bittiğinde oturumlarını kapatmakla sorumludurlar.

3.Öğrenciler laboratuvarda, öğretmenin izni olmadan, bilgisayarlara herhangi bir dosya, program vb. yükleyemezler veya bilgisayarlarından dosya, program silemezler.

4.Laboratuvarlardaki her türlü malzemenin korunmasından laboratuvarı kullanan öğretmen ve öğrenci sorumludur.

1. Öğrenciler laboratuvarlarda, ders sırasında kullandıkları bilgisayarı, öğretmene danışmadan değiştiremezler.
  2. Laboratuvarlarda oyun oynanmaz. Laboratuvarların amaç dışı kullanılması kesinlikle yasaktır.
  3. Öğrenciler laboratuvarlarda yüksek sesle konuşarak arkadaşlarının rahatsız edemezler, sessiz ve düzenli çalışırlar.
  4. Bilgisayar laboratuvarlarına kesinlikle yiyecek veya içecek ile girilmez.
  5. Bilgisayarda herhangi bir arıza oluşması durumunda öğrenciler herhangi bir müdahalede bulunmadan öğretmene haber verirler.
  6. Öğrenciler reset düğmesine gereksiz yere basamazlar.
  7. Öğrenciler hiçbir şekilde bilgisayarın kablolarını çıkartıp takamazlar.
  8. Laboratuvarlarda aynı bilgisayarı başkalarının da kullandığını göz önünde bulundurarak, başkalarına ait dosya yada klasörlere müdahalede bulunamazlar.

13.Laboratuvarların genel düzeninden öğrenciler sorumludur. Ders bitiminde öğrenciler sandalyeleri masanın içerisine yerleştirir, bilgisayarlar düzgün şekilde kapatır ve  masa düzenli bırakılır.

1. Bilgisayara zarar verecek yabancı disket, flash disc ve CD-ROM kullanılmaz.
  2. Öğretmenin izin vermediği sitelere girilmez.
  3. Bilgisayar birimlerine ıslak elle dokunulmaz.
  4. Öğretmenler söylemedikçe bilgisayar kesinlikle açılmaz ve kapatılmaz.
  5. Kullanıcılar Atabek Koleji Bilgisayar Ağı Ve İnternet Kullanımı Yönergesi'ne uygun olarak bilgisayarları kullanabilirler. Sisteme bir başkasının kullanıcı adı ile girilemez.
  6. Şifreler gizli tutulur.
  7. Şifre ve kullanıcı adı ile yapılan işlemlerden kullanıcının kendisi sorumludur.
  8. Başkalarının sistem giriş kaydı ile oynanamaz, şifreleri değiştirilemez.
  9. Bilgisayar Laboratuvarlarındaki bilgisayarlarda oyun oynanamaz.
  10. Program dosyaları indirilemez.
  11. Sistem dosya ve klasörlerine izinsiz girilemez.
  12. Yazıcıları kullanırken gereksiz basım yapılamaz.
  13. Bilgisayar Laboratuvarları bilgisayar çalışması dışında bir amaçla kullanılamaz.
  14. Bilgisayarlara, bilgisayar ağına ve Okuldaki diğer teknik ekipmanlara zarar verilmez.
  15. Bilgisayarlar kapatılırken oturumdan çıkılmalıdır.
  16. "Server"ın içine Okul çalışmaları kaydedilebilir. İzin verilmedikçe program dosyaları kaydedilemez. Grafik ve/veya resimli dosyalar ancak Okul ödevleri için kullanılabilir.
  17. Sistem Yöneticisinin dosyaları düzenleme ve gerektiğinde uygunsuz olanları silme hakkı vardır.
  18. Bilgisayar ağı öğrencilerin Okul çalışmalarını yürütmeleri, araştırma yapmaları ve diğer kişilerle iletişim kurmaları için oluşturulmuştur, başka amaç için kullanılamaz.
  19. Okul bilgisayar ağını kullanan öğrenciler kendi davranışlarından sorumludurlar.
  20. Sistem Yöneticileri dosyaları ve yazışmaları sistemin güvenirliliğini korumak ve öğrenciler tarafından uygun bir biçimde kullanıldığından emin olmak için kontrol ederler.
  21. Okul "server" larında kullanılan dosyalar özel değildir. Sistem Teknisyenleri ve Yöneticileri gerektiğinde öğrenci dosyalarına bakabilirler.
Yayın: 22.01.2020 - Güncelleme: 22.01.2020 13:09 - Görüntülenme: 975